HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szószok > Spárga citromos mártással
| Többi

Spárga citromos mártással recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

2 spárga
18 dkg vaj
4 tojássárgája
1–
2 evőkanál citrom
4 evőkanál reszelt parmezán sajt


A recept elkészítése

A spárgakonzervet lecsepegtetjük, a spárgát forró vízbe tesszük, és átforrósítjuk.
Kis lábosban felolvasztjuk a vajat. A habját leszedjük, a vajat kissé lehűtjük. A tojássárgáját 2 evőkanál vízzel kis serpenyőben fél perc alatt világosra-krémesre keverjük. Nagyon kis láng fölött még 3 percig kevergetjük, amíg besűrűsödik. Levesszük a tűzről, állandóan keverve fokozatosan hozzáöntjük a hideg vajat (a savót az edény alján hagyjuk). Belekeverjük a citromlevet, sózzuk, borsozzuk. A mártást a spárgára öntjük. Ízlés szerint parmezán sajttal megszórva tálalhatjuk.

Feltöltötte: angelika

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

közepesen költséges ételek , egyszerű ételek , 30 perc , előételek , köretek , mártások, szószok , vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , vasárnapi ebédek

vissza az előző oldalra