HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Spriccelt fánk
| Többi

Spriccelt fánk recept

Elkészítési idő: 75 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

8 dkg vaj vagy sütőmargarin,
1 csomag vaníliás cukor,
15 dkg liszt,
4 tojás,
porcukor és citrom
egy csipetnyi só,
zsiradék a sütéshez.

A recept elkészítése

1/4 liter vizet felforralunk a vajjal, a vaníliás cukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan kevergetjük, míg a tészta elválik az edény falától. Ezután dagasztóspirállal egyenként belekeverjük a tojásokat úgy, hogy a végén teljesen sima tésztát kapjunk. Négyzeteket vágunk ki pergamenpapírból, majd zsiradékkal bekenjük. A tésztát cakkos végű habzsákba töltjük, majd kb. 8 cm-es köröket nyomunk belőle a négyzetekre. Zsiradékot melegítünk, majd a karikákat a papírdarabok segítségével beletesszük (háromnál ne legyen több benne). A karikákat kivesszük, konyhai papírtörlőre tesszük, és hagyjuk lecsepegni. Porcukorból és citromléből híg öntetet készítünk, és a kihűlt karikákra öntünk belőle.

Feltöltötte: veronka

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

magyaros ételek , ünnepi ételek , karácsonyi ételek , olcsó ételek , közepesen bonyolult , 75 perc , desszertek

vissza az előző oldalra