HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szószok > Sugo (Mártás főtt tésztához)
| Többi

Sugo (Mártás főtt tésztához) recept

Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

(4 személyre):
3 evőkanál olaj,
1 kis fej vöröshagyma
15 dkg darált marhahús,
1 szál sárgarépa
1 kis zeller
2 kis doboz paradicsom
só,
törött bors,
1 babérlevél
1 kis ágacska friss rozmaring
5 dkg parmezán sajt

A recept elkészítése

Az olajban erős tűzön megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a megreszelt zöldséget, és tovább pirítjuk. Ha már szép sárga színe van, közékeverjük a darált húst, és még öt percig pirítjuk. Végül hozzáadjuk a paradicsompürét, a fűszereket, és még egyszer annyi vizet, mint amennyi helyet az eddigi hozzávalók elfoglalnak. Lefödve, lassú tűzön fél óra hosszat főzzük, ha a víz elfőne, pótoljuk. A hozzávalóknak teljesen szét kell főni, krémmé kell puhulni. A mártásból két-három evőkanálnyit rakunk a kifőtt makarónira, spagettira, csiga- vagy kagylótésztára, a tetejét sajttal megszórjuk.

Feltöltötte: gerda

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

olasz ételek , klasszikus ételek , mediterrán ételek , ebéd-vacsora otthonra , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , egyszerű ételek , főételek , mártások, szószok

vissza az előző oldalra