HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Halak > Süllő brokkolival
| Többi

Süllő brokkolival recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 nagy fej hagyma
25 dkg sampinyon
4 süllőfilé (á 15 dkg)
2 evőkanál szárított vegyes zöldfűszer (petrezselyem, oregánó, bazsalikom
zsálya stb.)
15 dkg bacon szalonna szeletben
2,5 dl fehérbor
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál citrom
50 dkg brokkoli

A recept elkészítése


A római tálat 20 percre hideg vízbe áztatjuk. A hagymát meghámozzuk, karikákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A halat
megmossuk.
A római tálba fektetjük a halat, rászórjuk a hagymakarikákat, a gombát, a zöldfűszereket, és ráterítjük a szalonnaszeleteket. A borba belenyomjuk a fokhagymát, sóval, borssal fűszerezzük, és a halra öntjük. Megcsepegtetjük citromlével. A római tálat lezárjuk, betesszük a hideg sütőbe. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) bekapcsoljuk, és a halat kb. 45 percig sütjük. A brokkolit hagyjuk kiengedni, vagy rózsáira szedjük, és alaposan megmossuk. A sütési idő letelte előtt 25 perccel beleszórjuk a római tálba. Befejezzük a sütést. Párolt rizst vagy fehér pirítós kenyeret kínálunk hozzá.

Feltöltötte: zorinka

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

halételek , klasszikus ételek , gyertyafényes vacsorák , vasárnapi ebédek , közepesen költséges ételek , pofonegyszerű ételek , 60 perc , főételek

vissza az előző oldalra