HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szószok > Sült keszeg kakukkfűvel és tárkonyos szósszal
| Többi

Sült keszeg kakukkfűvel és tárkonyos szósszal recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

2 megtisztított keszeg (700-700g)
15 dkg sárgaborsó
20 dkg zöldborsó
4 közepes spárga
1-1 sárgarépa
3 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
8 apró cseresznyeparadicsom
2 evőkanál kakukkfű
só, bors
A tárkonyos szószhoz:
1 közepes vöröshagyma
6 dkg vaj
3 evőkanál fehérbor
2 dl zöldséglé
2 szál tárkony
½
citrom

A recept elkészítése

A sárgaborsót megmossuk, egy fazékban, sós vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük. A spárgát, a zöldborsót, a sárgarépát, a paradicsomokat és a karalábét megpucoljuk, megmossuk. A sárgarépát és a karalábét keskeny csíkokra vágjuk. Az zöldségeket 10 percig sós vízben együtt főzzük. A brokkolit virágaira szedjük, megmossuk, majd külön megfőzzük. A zöldségeket és a brokkolit lecsöpögtetjük. A zöldséglevet félretesszük. A szószhoz a hagymát apróra vágjuk, 5 pecig 1 dkg vajban pároljuk. A bort hozzáöntjük, majd lassan, kis lángon addig főzzük, míg az egész folyadék elpárolog. A zöldséglevet a hagymára öntjük, felfőzzük, majd levesszük a tűzről, és a maradék 5 dkg vajat keverés mellett hozzáadjuk. A felaprított tárkonyt és a citromlevet is hozzáadjuk.
A keszeget megtisztítjuk, megmossuk, megszárítjuk, sóval és borssal bedörzsöljük, majd kakukkfüvet töltünk a hasába. A halat meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk a maradék kakukkfűvel, majd a fokahagymagerezdeket elhelyezzük a haltesten vagy mellette a sütőtálon. A keszeget 10 percig 250°C-on sütjük, közben 2-3 alkalommal meglocsoljuk olajjal. A cseresznyeparadicsomokat megmossuk. A megfőtt, lecsöpögtetett zöldségeket és végül a cseresznyeparadicsomokat a tárkonyos szószban felforrósítjuk, majd kiszedjük.A hal főzőlevét a tárkonyos szószhoz öntjük. A halat a zöldségköret mellé tesszük a tányérokra, majd a tárkonyos szósszal leöntve tálaljuk.

Feltöltötte: dina

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

halételek , klasszikus ételek , vasárnapi ebédek , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , 90 perc , főételek , mártások, szószok

vissza az előző oldalra