HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Halak > Sült tengeri hal
| Többi

Sült tengeri hal recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

4 személyre
80 dkg mélyhűtött tengeri hal
25 dkg gomba
1 kis fej hagyma
1 csokor petrezselyem
fél citrom
10 dkg vaj
1 kávéskanál szárított tárkony
1 evőkanál mustár
2 dl tejszín
2 tojássárgája


A recept elkészítése


A mélyhűtött halat szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A gombát megtisztítjuk, megmossuk és felszeleteljük. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, leszárítjuk és felaprítjuk. A citrom héját lereszeljük, levét kinyomjuk.
A halat szárazra töröljük, megsózzuk. Felforrósítunk 3 dkg vajat serpenyőben, és a halszeletek mindkét oldalát megsütjük benne. Felforrósítunk kb. 2 dkg vajat, és 5 percig pároljuk benne a gombát. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. Tűzálló tálat kikenünk vajjal, beletesszük a halszeleteket, és befedjük a párolt gombával. A maradék vajat felolvasztjuk, beletesszük a hagymát, a petrezselymet, a tárkonyt. Hozzáadjuk a mustárt, a tejszínt, a tojássárgáját, a citrom reszelt héját és levét, csipet sót és cukrot, majd
az egészet jól összekeverjük, és a halra öntjük. Betesszük a forró sütőbe, és kb. 5-7 perc alatt arany sárgára sütjük. Forrón tálaljuk.

Feltöltötte: mariann

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

halételek , egzotikus ételek , ebéd-vacsora otthonra , gyertyafényes vacsorák , közepesen költséges ételek , pofonegyszerű ételek , 45 perc , főételek

vissza az előző oldalra