HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Halak > Svéd hering-burgonya rakottas
| Többi

Svéd hering-burgonya rakottas recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

3 nagy burgonya
2 vastag sárgarépa
1 szál póré
1 nagy fej hagyma (40 dkg)
25 dkg heringfilé
2 evőkanál + 2 evőkanál + 1 evőkanál vaj
1 evőkanál zsemlemorzsa
2 dl tejföl


A recept elkészítése

A római tálat 20 percre hideg vízbe áztatjuk. A burgonyát meghámozzuk, és kb. 3 mm vastag szeletekre vágjuk. Hideg vízbe tesszük, hogy ne barnuljon meg. A répát és a pórét megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk. A hagymát meghámozzuk, szintén karikákra vágjuk. A halat falatnyi darabokra vagdaljuk.
Felforrósítunk 2 evőkanál vajat, és megpároljuk benne a hagymakarikákat. A római tálat 2 evőkanál vajjal kikenjük. Belerétegezzük a burgonyát, a répát, a pórét, a párolt hagymát és a halat. A legfelső réteg burgonya legyen. A rétegeket nagyon kevés sóval megszórjuk. A zsemlemorzsát a burgonyára szórjuk, és apró darabokban rávagdossuk a maradék vajat. Végül ráöntjük a tejfölt. A római tálat lezárjuk, betesszük a hideg sütőbe. Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat), és kb. 50-55 percig sütjük a halat.

Feltöltötte: janka

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

svéd ételek , halételek , házias ételek , ebéd-vacsora otthonra , kiadós ételek , pofonegyszerű ételek , 90 perc , főételek

vissza az előző oldalra