HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Belsőségek > Színes pulykamáj
| Többi

Színes pulykamáj recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

12,5 dkg pulykamáj
5 g olaj
só, bors, szárított majoránna
12 dkg paradicsom
10 dkg megtisztított póréhagyma
60 ml tej (1,5 %-os zsírtartalmú)
3 dkg burgonya
reszelt szerecsendió
100 ml víz


A recept elkészítése

A májat megtisztítjuk, megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük. Az olajat felforrósítjuk, a májat gyakran forgatva, közepes tűzön kb. 5 percig pirítjuk benne. A végén kivesszük a májat az olajból, és megborsozzuk. Sózni csak közvetlenül fogyasztás előtt szabad, különben megkeményedik! A paradicsomot megmossuk, felkockázzuk, a pórét felkarikázzuk. A visszamaradt olajba rakjuk őket, sózzuk, borsozzuk, majoránnával ízesítjük. Kevergetve 3-4 percig pároljuk-pirítjuk.
A vízből, a tejből és a burgonyapüré porból elkészítjük a burgonyapürét, 1 percig állni hagyjuk, még egyszer átkeverjük, és szerecsendióval ízesítjük. A májat a párolt zöldségekkel és a burgonyapürével körítve tálaljuk.

Feltöltötte: lili

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

belsőségek , klasszikus ételek , ebéd-vacsora otthonra , olcsó ételek , pofonegyszerű ételek , 30 perc , főételek

vissza az előző oldalra