HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Tejfölös mazsolakenyér
| Többi

Tejfölös mazsolakenyér recept

Elkészítési idő: 75 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

30 dkg finomliszt,
25 dkg porcukor,
15 dkg mazsola,
2 dl tejföl,
2 tojás,
1 teáskanál sütőpor,
1-1 evőkanál vaj és liszt a formához,
1 mokkáskanál só.


A recept elkészítése

egy jó nagy püspökkenyér formát (őzgerincet) kivajazok, és liszttel beszórom. A mazsolát megmosom, lecsöpögtetem, és a szárát leszedem. 1 evőkanál liszttel összekeverem. A lisztet a sütőporral elkeverem.

a tojást a porcukorral és sóval habosra keverem, ezután a tejföllel tovább keverem. Ekkor hozzáadom a sütőporos lisztet, és beleforgatom a mazsolát. A tésztamasszát beleöntöm a kikent formába. Előmelegített, forró sütőbe tolom, és erős lángon 5 percig sütöm, majd a lángot közepesre mérsékelem. 45–50 percnyi sülés után megnézem, hogy a közepe is átsült-e már. (Ha a teteje idő előtt barnul, alufóliával vagy papírral befedem.) Melegen deszkára borítom. Csak akkor vágom fel, ha kihűlt. Fóliában sokáig eltartható finom sütemény.

Feltöltötte: agota

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

bulira ajánlott , társasági ételek , közepesen költséges ételek , egyszerű ételek , 75 perc , desszertek

vissza az előző oldalra