HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szószok > Tejszínes-fokhagymás gomba
| Többi

Tejszínes-fokhagymás gomba recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

50 dkg csiperkegomba
4 gerezd fokhagyma
1 kis csokor petrezselyem
6 dkg vaj
4 dl tejszín


A recept elkészítése

A gombát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. A petrezselymet megmossuk, lecsepegtetjük, apróra vágjuk.
A vajat felforrósítjuk egy mélyebb serpenyőben, hozzátesszük a gombát és a fokhagymát. Közepes lángon addig kevergetjük, amíg a gomba puha lesz (kb. 3–5 perc). Nagy lángra tesszük, hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk, majd a lángot takarékra tesszük, és még 3 percig főzzük, amíg a tejszín besűrűsödik. Hozzáadjuk a petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, frissen tálaljuk.

Feltöltötte: orsi

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , ebéd-vacsora otthonra , közepesen költséges ételek , pofonegyszerű ételek , 30 perc , főételek , köretek , mártások, szószok

vissza az előző oldalra