HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Tejszínes joghurttorta IV.
| Többi

Tejszínes joghurttorta IV. recept

Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

A tésztához:
3 tojás
3 kanál cukor
3 kanál liszt
kevés sütőpor
A pudinghoz:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
cukor ízlés szerint
A krémhez:
45 dkg gyümölcsjoghurt
1 csomag zselatin
1 dl tej
5 dl tejszín
2 evőkanál porcukor
A tetejére:
gyümölcs
1 db tortazselé


A recept elkészítése

A három tojásból piskótát sütünk. A tésztát kihűtjük, és rátesszük arra a tálcára, amelyiken tálalni akarjuk. Ha papíralátétet is szeretnénk alátenni, akkor azt is most kell alátenni.

A tészta köré tesszük a tortakarikát, majd a 3 dl tejből és a pudingporból készült pudingot még melegen ráöntjük a tésztára, és hagyjuk hűlni.

A zselatint feloldjuk a tejben, és fokozatosan hozzáadjuk a tejszínhez, majd kemény habbá verjük. A tejszínből kiveszünk kb. 2 dl habot a díszítéshez.

Hozzáadjuk a gyümölcsjoghurthoz a felvert tejszínhabot (esetleg a joghurt ízének megfelelő gyümölcsdarabokat is tehetünk bele), 2 evőkanál porcukrot is hozzáadunk, majd a pudingra simítjuk.

A tetejére gyümölcsöt teszünk, erre pedig az elkészített tortazselét.
1-2 óra múlva levesszük a tortakarikát (előtte éles késsel körbevágjuk) és a megmaradt tejszínhabbal díszítjük.

Feltöltötte: ludovika

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

klasszikus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , uzsonnák , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , több, mint másfél óra , desszertek , torták

vissza az előző oldalra