HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Levesek > Tepertős pogácsa VII.
| Többi

Tepertős pogácsa VII. recept

Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

60 dkg liszt
20 dkg sütőmargarin
2 dkg friss élesztő
2 dl tej
1 teáskanál cukor
2 evőkanál só
30 dkg töpörtyű (vagy teper
1 evőkanál őrölt bors

A recept elkészítése

A meglangyosított, kicsit cukros, kicsit sós tejbe áztasd be az élesztőt. A margarint morzsold el a liszttel, tegyél hozzá 1 evőkanál sót, valamint a felfutott élesztőt. Dagassz lágy tésztát belőle (ha túl folyós, egy kis lisztet, ha meg kemény, további kis tejet tehetsz hozzá). Tedd a tésztát egy nagy tálba, ruhával lefedve langyos helyen pintesd 1 órát.

Amíg a tészta kel, daráld le a töpörtyűt, sózd és borsozd meg alaposan.
A tésztát, ha megkelt, nyújtsd ki deszkán kb. 1 cm vékonyra, kend szét rajta a darált töpörtyűt egyenletesen, majd tekerd föl, mint egy palacsintát, végül hajtsd félbe, és tedd vissza a ruha alá még kelni fél órát.

A fél óra elteltével ismét nyújtsd ki a tésztát, majd tekerd fel, és egy utolsó fél órát keleszd, mielőtt végleg kinyújtanád és kiszaggatnád.
Ekkor már nem kell annyira vékonyra nyújtani, aki magas pogácsát akar, kb. 2 cm-re hagyja. A tetejét éles késsel vagdosd kockásra, kend meg tojással, szaggasd ki (4 cm átmérőjű szaggatót használok), és kb. 25 percig süsd előmelegített sütőben.

Feltöltötte: fatime

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

magyar ételek , magyaros ételek , klasszikus ételek , házias ételek , bulira ajánlott , társasági ételek , kiadós ételek , közepesen bonyolult , több, mint másfél óra , előételek , aprósütemények , pogácsa

vissza az előző oldalra