HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Tiramisu torta III.
| Többi

Tiramisu torta III. recept

Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

3 tojás
6 evőkanál víz
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt (inkább kicsit púpozott)
fél csomag sütőpor
A krémhez:
25 dkg mascarpone
4 db tojássárgája
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dl tejszín
1,5 dkg zselatin
1 dl tej
1 dl kávé
2 cl konyak vagy mandulalikőr
kevés kakaópor
babapiskóta


A recept elkészítése

A piskótát a szokásos módon elkészítjük, kihűtjük.

A zselatint a tejben feloldjuk, és az utasításnak megfelelően elkészítjük, majd langyosra hűtjük, fokozatosan hozzáadjuk a tejszínhez, és kemény habbá verjük.

A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük fehéredésig, ezután hozzáadjuk a mascarponét és a felvert tejszínt, valamint a kávé és a konyak felét.

A krém negyedét félretesszük a díszítéshez, a maradékot megfelezzük, és a kettévágott piskótára kenjük.

A maradék kávét és konyakot egy edénybe tesszük, a babapiskótát megmártjuk benne, és a krémet beborítjuk vele. Ezután a bemártott babapiskótára kenjük a maradék krémet, és rátesszük a piskóta másik felét. Ekkor bevonjuk a félretett krémmel, díszítjük, és a tetejét meghintjük kakaóporral.

Feltöltötte: helga

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

klasszikus ételek , ünnepi ételek , uzsonnák , költséges ételek , közepesen bonyolult , több, mint másfél óra , desszertek , torták

vissza az előző oldalra