HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Tojáslikőrös képviselőfánk
| Többi

Tojáslikőrös képviselőfánk recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

A tésztához:
17 dkg vaj
2,5 dl víz
28 dkg liszt
8 db tojás
csipet só
A krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
2 evőkanál liszt
2 db tojás
6 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
8 dl tej
3 evőkanál tojáslikőr
Valamint:
5 dl tejszín


A recept elkészítése

A tésztához a vizet felforraljuk a vajjal, majd belekeverjük a lisztet. Folyamatossan addig keverjük, amíg elválik a fazék oldalától. A tűzről levéve hagyjuk kissé kihűlni, majd egyenkét hozzáadjuk a tojásokat, sima tésztává dolgozzuk össze. Sütőlemezre diónyi halmokat nyomunk. A sütőt 160 fokra előmelegítjük, az aljára egy tesibe vizet teszünk, az így képződőtt gőzben aranybarnára sütjük a fánkokat. Sütés közben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját!

A krémhez a vaníliás pudingport és a lisztet elkeverjük egy kevés tejjel és a tojások sárgájával. A maradék tejet felforraljuk, és az előzőek, valamint a cukor hozzáadásával sűrű krémet főzünk. Mikor kissé kihűlt, belekeverjük a tojáslikőrt és a kemény habbá vert tojásfehértjét.

A kihűlt fánkokat kéttévágjuk, és nyomozsák segítségével a krémmel és a habbá vert tejszínnel megtöltjük.

Porcukorral megszórva tálaljuk. Másnap még finomabb!

Feltöltötte: orsolya

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , ünnepi ételek , húsvéti ételek , uzsonnák , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , 90 perc , desszertek

vissza az előző oldalra