HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Nyárra > Tojásos-virslis lecsó
| Többi

Tojásos-virslis lecsó recept

Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

2 kg húsos zöldpaprika
4-5 db paradicsom
10 dkg füstölt kolbász
(10-15 dkg apróra vágott gomba szaftdúsítónak, de ez elhagyható)
2-3 pár virsli
3-4 fej hagyma
3 gereszd fokhagyma
6 tojás
1 teáskanál pirospaprika

fehérbors
csipetnyi bazsalikom
ételízesítő
étolaj vagy olívaolaj

A recept elkészítése

Az apróra vágott hagymát néhány evőkanálnyi étolaj társaságában pirítani kezdem, majd hozzáadom a fölaprított csiperkegombát. Amikor elfőtte a levét, hozzáadom a karikára vágott füstölt kolbászt, nagyon kicsit pirítom. Ezután összekeverem a kockára, karikára vágott zöldpaprikával, és megdinsztelem. Közben belekeverem a kipréselt vagy apróra vágott fokhagymát, a bazsalikomot, a pirospaprikát, ételízesítőt, kevés fehérborsot. Fedővel vagy anélkül közepes tűzön félpuhára főzöm, megsózom. A félpuha paprikához adom a cikkelyekre vágott, meghámozott, levétől-magjától megszabadított paradicsom húsát. (Ha előtte forró vízbe mártom, akkor könnyen levehetem a héját is. Főzöm egy kicsit. Hozzáadom a karikára vágott virslit. Főzöm egy kicsit. Amikor megfőtt a virsli, belekeverem a felvert, megsózott tojásokat, és addig kavargatom, amíg a tojás megkeményedik. Amint feljön az étel aranysárga, gyönyörű, rövid leve a tetejére, akkor elkészült a tojásos lecsónk.

Feltöltötte: doniz

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

magyaros ételek , klasszikus ételek , házias ételek , nyári ételek , őszi ételek , kiadós ételek , egyszerű ételek , főételek , egytálételek

vissza az előző oldalra