HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szószok > Tök dióval
| Többi

Tök dióval recept

Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

kb. 4 db fél literes üveghez:
1,25 kg tök
fél l ecet
75 dkg cukor
1 evőkanál gyömbér
fél rúd vanília
1 rúd fahéj
10 fél dió
fél csomag savanyúság tartósító


A recept elkészítése

A tököt meghámozzuk, kimagozzuk, húsát falatnyi kockákra vágjuk.

Az ecetet a cukorral, a gyömbérrel, vaníliarúddal, fahéjrúddal, felforraljuk. Beletesszük a tököt, és kb. 5 percig főzzük. A tököt a diódarabokkal az üvegekbe szedjük. A levet felforraljuk, és a tökökre öntjük. Négy nap elteltével leöntjük a levet, felforraljuk, belekeverjük a savanyúság tartósítószert, forralunk egyet rajta, és a tökökre öntjük. Az üvegeket lezárjuk, és hűvös helyen tároljuk. Sült húsokhoz kiváló.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 hónap múlva

Feltöltötte: ibolya

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , egzotikus ételek , házias ételek , őszi ételek , kiadós ételek , egyszerű ételek , köretek , mártások, szószok , befőzés

vissza az előző oldalra