HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Tökmagos kalács tökmagfagyival
| Többi

Tökmagos kalács tökmagfagyival recept

Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

A tök
7 db tojás
15 dkg kristálycukor
20 dkg tök
5 dkg zsemlemorzsa
2 evőkanál liszt
20 dkg lekvár
A tök
50 dkg vaníliafagyi
1 dl pirított tök
5 dkg tök


A recept elkészítése

Először a tojást és a cukrot habosra verjük. A ledarált tökmagot, a morzsát és a lisztet óvatosan hozzákeverjük, formába öntjük, és kb. 150 fokon 40 percig sütjük. Ha megsült, hagyjuk kihűlni, a közepén kettévágjuk, és megkenjük lekvárral. Lekvár helyett használhatunk nutellát, vaníliakrémet vagy túrót is.

A fagyit érdemes előre elkészíteni: a vaníliafagyi felét enyhén felolvasztjuk, a tökmagolajjal és a tökmaggal összekeverjük. A maradék vaníliafagylaltot felkockázzuk, és a tökmagos fagyival félig-meddig összeforgatjuk, majd visszarakjuk a fagyasztóba 2 órát hűlni.

A kalácsot a fagyival tálaljuk.

Feltöltötte: matild

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , uzsonnák , kiadós ételek , egyszerű ételek , több, mint másfél óra , desszertek

vissza az előző oldalra