HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Belsőségek > Tűzdelt májszeletek
| Többi

Tűzdelt májszeletek recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

(4 személyre):
60 dkg sertésmáj,
az áztatáshoz tej,
10 dkg baconszalonna,
4 dkg liszt,
2 evőkanál olaj,
só,
késhegynyi őrölt bors és majoránna,
1 kiskanál paradicsom


A recept elkészítése

A májat nyolc szeletre vágjuk, és rostjaira merőlegesen kissé bevagdossuk. Tejben egy napig áztatjuk a hűtőszekrényben. Amikor kivesszük, a nedvességet leitatjuk róla, és szalonnával megtűzdeljük. Megforgatjuk a lisztben, olajban megsütjük a szeletek mindkét felét, majd a zsiradékból kivéve melegen tartjuk. Visszamaradt levébe paradicsompürét, borsot, majoránnát rakunk, kissé megsózzuk, és kevés vízzel felengedve jól összeforraljuk. A májszeletekre öntjük, s forrón tálaljuk. Sós burgonyát kínálunk hozzá.

Feltöltötte: lucia

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

belsőségek , házias ételek , ebéd-vacsora otthonra , kiadós ételek , egyszerű ételek , 30 perc , főételek

vissza az előző oldalra