HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szószok > Zellermártás
| Többi

Zellermártás recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 zeller
1 tojássárgája,
2 dl tej,
5 dkg sütőmargarin,
2 evőkanál liszt,
fél csokor zeller
só,
bors

A recept elkészítése

A megtisztított zellergumót kockára vágjuk és kevés sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, villával összetörjük. Megforrósított margarinon megpirítjuk a lisztet. Felöntjük a zeller főzővizével és a tejjel, csomómentesre keverjük és besűrítjük. Sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. A tűzről levéve belekeverjük a tojássárgáját, majd a zellerpürét. Apróra vágott zellerzölddel és durvára őrölt borssal meghintve, roston sült hal mellé kínáljuk.

Feltöltötte: dora

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

házias ételek , olcsó ételek , egyszerű ételek , 30 perc , mártások, szószok

vissza az előző oldalra