HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Főzelékek > Zöldbabfőzelék
| Többi

Zöldbabfőzelék recept

Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

30 dkg zöldbab
1 babérlevél
1 kis fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma
fél csokor petrezselyem,
5 evőkanál olaj,
5 dkg liszt,
1 mokkáskanál édesnemes pirospaprika
1 dl tejföl,
1-2 evőkanál ecet
1 teáskanál cukor

A recept elkészítése



1. A babot megtisztítjuk, megmossuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Felforralunk 1 liter vizet a babérlevéllel, kevés sóval, és puhára főzzük benne a babot.

2. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk.

3. Az olajat felforrósítjuk, megkapatjuk benne a lisztet. Hozzáadjuk a hagymát, megpirítjuk, és belekeverjük a fokhagymát. Rövid ideig együtt dinszteljük, félrehúzzuk, megszórjuk a pirospaprikával, a petrezselyemmel, és belekeverjük a tejfölt. Simára keverjük, és a babhoz öntjük.

4. Ízlés szerint az ecettel és a cukorral ízesítjük. Natúr sertésszelet, csirkecomb vagy tükörtojás illik hozzá.

1 adag: 2066 kJ/6492 kcal köret nélkül

Feltöltötte: szonja

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , magyaros ételek , klasszikus ételek , ebéd-vacsora otthonra , olcsó ételek , pofonegyszerű ételek , főételek , főzelékféle

vissza az előző oldalra