HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Főzelékek > Zöldborsófőzelék
| Többi

Zöldborsófőzelék recept

Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

2 kg zöldborsó
1 csokor petrezselyem,
1 evőkanál cukor,
3 evőkanál olaj,
2 evőkanál liszt


A recept elkészítése



1. A borsót kifejtjük megmossuk. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk.

2. A borsót forrásban levő, bő, enyhén cukros vízbe szórjuk, megfőzzük, majd leszűrjük, és a levét felfogjuk.

3. Felforrósítjuk az olajat, világosra pirítjuk benne a lisztet, félrehúzzuk, belekeverjük a petrezselymet, és felöntjük kb. 3 dl főzőlével. Csomómentesre keverjük, és a borsóra öntjük.

4. Annyi főzőlevet adunk még hozzá, hogy ne legyen túl híg. Lassú forralással besűrítjük. Ízlés szerint tükörtojással vagy sült virslivel körítve tálaljuk.

1 adag: 1710 kJ/385 kcal (köret nélkül)

Feltöltötte: udvoske

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , magyaros ételek , klasszikus ételek , diétás ételek , ebéd-vacsora otthonra , nyári ételek , olcsó ételek , pofonegyszerű ételek , főételek , főzelékféle

vissza az előző oldalra