HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Belsőségek > Zöldborsos csirkemájpástétom
| Többi

Zöldborsos csirkemájpástétom recept

Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 kg zsírszalonna
1 kg csirkemáj (szív nélkül)
2 nagy vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
2 evőkanál pirospaprika
2 kávéskanál só
1 mokkáskanál őrölt bors
5 dkg zöldbors konzerv (sós lében)


A recept elkészítése

A zsírszalonnát apró kockákra vágjuk, és lábasban kisütjük. A megpirult tepertőt szűrőkanállal kiemeljük és félretesszük. A csirkemájat megtisztítjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk. A csirkemájat, a hagymát és fokhagymát a visszamaradó zsírban kb. 15 perc alatt megsütjük. Ezután a tűzről lehúzzuk, belekeverjük a pirospaprikát, megsózzuk, megborsozzuk. Kissé hűlni hagyjuk. A hideg hagymás májat ledaráljuk vagy merülőmixerrel pépesítjük. A félretett tepertőt és a zölborsot beleforgatjuk. Jól lehűtjük, de közben néhányszor megkeverjük, nehogy a zsír kicsapódjon belőle. Amit nem használunk el, kisebb adagokba csomagolva a mélyhűtőben tárolhatjuk.

Feltöltötte: lola

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

belsőségek , magyaros ételek , klasszikus ételek , ünnepi ételek , bulira ajánlott , ebéd-vacsora otthonra , társasági ételek , kiadós ételek , közepesen bonyolult , előételek , főételek , szendvicsek

vissza az előző oldalra