HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Halak > Zöldborsos filé
| Többi

Zöldborsos filé recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

80 dkg mélyhűtött tonhal
2 evőkanál pácolt zöldbors
1 csokor petrezselyem
2 evőkanál olaj
liszt
1 mokkáskanál zsálya
6 evőkanál konyak
1 dl száraz fehérbor


A recept elkészítése


A halat hagyjuk felengedni. A zöldbors-szemekről a páclevet alaposan lecsepegtetjük. A petrezselymet megmossuk, felaprítjuk.
Az olajat felforrósítjuk, a halszeleteket lisztbe forgatjuk, és az olajban közepes lángon pirosra sütjük. Közben csak egyszer fordítjuk meg, óvatosan, nehogy összetörjük. A zsályával és csipetnyi sóval ízesítjük. Megöntözzük 4 evőkanál konyakkal, és hagyjuk elpárologni. Hozzáadjuk a zöldborsot és a fehérbort. Erős lángon addig főzzük, amíg a bor fele elpárolog. Ráöntjük a maradék 2 evőkanál konyakot, és megszórjuk a petrezselyemmel. Tálra rendezzük, és a visszamaradt levével megöntözve tálaljuk. Párolt rizst kínáljunk hozzá.

Feltöltötte: ilus

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

halételek , klasszikus ételek , gyertyafényes vacsorák , vasárnapi ebédek , közepesen költséges ételek , egyszerű ételek , 30 perc , főételek

vissza az előző oldalra