HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Halak > Zöldséges ponty
| Többi

Zöldséges ponty recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 kg pontyfilé /egy hal
1 citrom
1 fej hagyma
2 sárgarépa
1 póréhagyma
1 kisebb zeller
2-2 szál petrezselyem, bazsalikom
1 dl fehérbor
1 babérlevél
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 dl tejszín
1 kávéskanál. őrölt gyömbér

A recept elkészítése

A pontyfilét megmossuk, szárazra töröljük, kettévágjuk, beirdaljuk, és sóval bedörzsöljük. A citromot levét kicsavarjuk. A hagymát, a sárgarépát, a póréhagymát, a zellert megtisztítjuk, megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. A petrezselymet, a bazsalikomot, a citromfüvet leöblítjük, és apróra vágjuk.
Lábasba 7 dl vizet öntünk, hozzáadjuk a citromlevet, a fehérbort, a babérlevelet, kevés borsot, és lassan felmelegítjük. Beletesszük a halszeleteket, a csíkokra vágott zöldségeket, és kb. 10 percig lassú tűzön főzzük. Ezután a halszeleteket megfordítjuk, és kb. 15 percig a forró lében hagyjuk. A levet leszűrjük egy másik edénybe, a halat, a zöldségeket melegen tartjuk, a babérlevelet kidobjuk. A levet kb. a felére beforraljuk, majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tejszínt, a gyömbérrel megszórjuk, és forrásig melegítjük. A halat a zöldséggel, sós burgonyával, a mártással, a zöldfűszerekkel megszórva tálaljuk.

Feltöltötte: gyongyos

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

halételek , klasszikus ételek , vasárnapi ebédek , közepesen költséges ételek , egyszerű ételek , 60 perc , főételek

vissza az előző oldalra