HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szószok > Zöldségmártogatós
| Többi

Zöldségmártogatós recept

Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

3-4 húsos paprika
(ha lehet, különféle színűek)
1 csomó zsenge sárgarépa
1 csomó piros retek
1 szép hal
a fűszeres öntethez:
2 dl joghurt

őrölt bors
1 mokkáskanál olaszos fűszerkeverék
1 mokkáskanál olívaolaj
a mogyoróvajas öntethez:
2 dl joghurt
1 mokkáskanál citrom
1 kiskanál nem túl sós szója
2 kiskanál mogyoróvaj
a túrós-tejfölös öntethez:
10 dkg áttört tehén- vagy juhtúró
1 dl tejföl
1-1 mokkáskanál ecet
méz

2 meghámozott, kimagozott, összetört paradicsom


A recept elkészítése

Az összes zöldséget megtisztítjuk. A paprikát kisujjnyi csíkokra, a répát félbe vagy negyedekbe vágjuk. A retket hasonlóan földaraboljuk, csak az aprókat hagyjuk egyben. A zeller levélnyeleit arasznyi hosszúságúra aprítjuk. Az így előkészített zöldségeket tányérra halmozzuk. Kerülhet még rá bármilyen friss, kéznél lévő nyers zöldség. Például karfiolrózsa, brokkolirózsa, hasábokra vágott karalábé, cukkini vagy elnegyedelt paradicsom. Az önteteknél nincs más teendő, mint összekeverni a hozzávalókat. A zöldségdarabkákat ebbe kell majd mártogatni falatozáskor.

i idő: 25 perc

Feltöltötte: zsazsa

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , főzés nélküli ételek , klasszikus ételek , diétás ételek , bulira ajánlott , társasági ételek , kiadós ételek , pofonegyszerű ételek , előételek , mártások, szószok

vissza az előző oldalra